We Heat Game

Over de We Heat Game

Maak jouw dorp of stad energieneutraal door het plaatsen van duurzame warmtebronnen op een kaart en houd rekening met verschillende belangrijke stakeholders zoals: Mensen, planeet, productie, winst, balans en wetgeving. De We Heat Game is een serious game die bewustwording en draagvlak creëert bij de deelnemers. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een workshop?

Een workshop We Heat Game duurt 1,5 á 2 uur. Zo is er voldoende tijd voor de uitleg en de plenaire discussie.

Hoeveel deelnemers per workshop?

De minimale grootte is 4 personen. De maximale grootte is 100 personen.

Hoeveel kost een workshop?

Elke workshop is maatwerk. De kosten worden bepaald door:

  • Reistijd
  • Materiaalkosten
  • Groepsgrootte
  • Speciale wensen 

Contact

Leeruitkomsten

  • Bewustwording 
  • Draagvlak creatie
  • Verkennen van lokale toepasbaarheid

Ontstaan van de We Heat Game

Wegosustainable had het geluk om een onderdeel te zijn van een inspiratiedag van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland, RvO. We speelden daar met ongeveer 100 deelnemers de We-Energy Game. Onder de indruk van de workshop en onze ambities als start-up kwamen we in gesprek over de warmtetransitie. We hadden hier al ideeën over en wilde dat graag met de RvO delen. 

Met het openbaar vervoer naar Utrecht om daar onze ideeën te delen. Na een goed gesprek was het aan ons om te beginnen. We hebben veel geleerd van de We-Energy Game en die ervaringen hebben we meegenomen in de ontwikkeling van deze nieuwe serious game.  

Het idee achter de nieuwe speelkaarten

De We Heat Game wordt gespeeld op een map van een lokale dorp of stad. Bij de eerste versie van de We-Energy Game hebben we gemerkt dat de kaartjes één grote massa vormt. De nieuwe warmtebronnen zijn zo ontworpen dat ze beter blenden met de kaart. Zo ontstaat er een mooier geheel van de gevulde kaart. De getekende stijl maakt de game wat speelser en makkelijker toegankelijk voor meerdere doelgroepen.

Titel van je webpagina