We-Energy Game

Over de We-Enery Game

De We-Energy Game is een Serious Game die de discussie over de energietransitie op gang brengt en bewustwording bij de spelers creëert over de opgave van de energietransitie. Dit door het plaatsen van duurzame energiebronnen op een kaart van de betreffende lokale dorp of stad. De spelers kunnen de volgende rollen vertegenwoordigen: Mensen, Planeet, Productie, Winst, Balans en wetgeving. Het spelen van de duurzame energiebronnen heeft effect op de score van iedere rol, door samen te werken moet er een totaal hoeveelheid punten worden behaald. 

Instructievideo We-Energy Game

Leeruitkomsten

  • Bewustwording
  • Draagvlak creatie
  • Verkennen van lokale toepasbaarheid

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een workshop?

Een workshop We-Energy Game duurt 1 á 2 uur. Optimaal is 1,5 zodat er voldoende tijd is voor de uitleg en de plenaire discussie.

Hoeveel deelnemers per workshop?

De minimale grootte is 4 personen. De maximale grootte is 100 personen.

Hoeveel kost een workshop?

Elke workshop is maatwerk. De kosten worden bepaald door:

  • Reistijd
  • Materiaalkosten
  • Groepsgrootte
  • Speciale wensen – bv. een presentatie door Frank.

Contact

Ontstaan van de We-Energy Game

De We-Energy Game is ontstaan uit het PhD onderzoek van Frank Pierie. Zijn onderzoek gaat over: ‘Het meten en optimaliseren van duurzame energieketens’ Onderzoek is een belangrijk element dat nodig is voor de energietransitie. Frank Pierie is gepromoveerd en werkt als docent en onderzoeker aan de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen WeGo Sustainable is hij mede-eigenaar en Innovator. 

Het idee van Frank Pierie is omarmt door de Hanzehogeschool Groningen en heeft de We-Energy Game de ruimte en middelen gegeven om te groeien. De Hanzehogeschool en WeGo Sustainable hebben een samenwerkingsovereenkomst met elkaar en daar zijn we trots op. 

2015 - Het idee met Nienke Homan

Titel van je webpagina