Regionale energiestrategie - Serious Game

Over de RES Regiosessie

De RES Regiosessie zorgt voor nieuwe inzichten en gezamenlijke ideeën. RES staat voor Regionale Energiestrategie. Door het spelen van de game wordt het niet alleen duidelijk dat er moet worden samengewerkt, het wordt ook visueel gemaakt wat de veranderingen voor inpakt hebben op de regio. Er ontstaat niet alleen op individueel niveau maar ook op groepsniveau bewustwording.

Hoe werkt de We-Energy Game - Regiosessie?

De game wordt gespeeld op een kaart van 3m bij 2,5m van de betreffende regio. Het doel is om de regio elektrisch energieneutraal te maken, dit wordt bereikt door het behalen van een gezamenlijke hoeveelheid punten. Tijdens de Regiosessie worden de volgende rollen verdeeld: mensen, planeet, balans, winst, productie & wetgeving. Vervolgens worden de verschillende duurzame energiebronnen (op schaal) geplaatst op de kaart. In het spel is er een keuze uit: grote windturbines, agrarisch afval, maïs-warmtekrachtkoppeling, GFT-afvalverwerking, zonnepanelen op het dak en zonnepanelen in het veld. Bij overproductie kunnen batterijen worden ingezet voor opslag en kunnen efficiëntiekaarten worden gespeeld om energie binnen huishoudens te besparen.

Neem gerust contact met ons op!

Leeruitkomsten

Kennis: Dilemma’s van de verschillende rollen en energiebronnen.

Sociaal: Bewustwording

Sociaal: Draagvlakcreatie

Sociaal: versterken van het groepsdenken (als regio).

Inzichten en ideeën betreft de energietransitie en de aanpak.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een workshop?

Een workshop We-Energy Game duurt 1 á 2 uur. Optimaal is 1,5 zodat er voldoende tijd is voor de uitleg en de plenaire discussie.

Hoeveel deelnemers per workshop?

De minimale grootte is 4 personen. Een RES regio kan maximaal 12 deelnemers hebben. De maximale groepsgrootte is 100 personen.

Hoeveel kost een workshop?

Elke workshop is maatwerk. De kosten worden bepaald door:

  • Reistijd
  • Materiaalkosten
  • Groepsgrootte
  • Speciale wensen – bv. een presentatie door Frank.

Contact

Titel van je webpagina