Offshore Energy Game

Hoe werkt de Offshore Energy Game?

Het doel van de offshore energy game is om aan de energievraag van het vaste land te voldoen met groene stroom opgewekt op de zee. De complexiteit en de leeruitkomsten van het energiespel zitten verborgen onder alle mogelijke opties. Er zijn discussies nodig met de deelnemers voordat ze een optimale keuze kunnen maken. Elke keuze die er gemaakt wordt, heeft effect op kosten en duurzaamheid van het project en het elektriciteitsnetwerk. 

Door gebruik te maken van bestaande pijpleidingen en kabels en verschillende energiebronnen zoals: elektriciteit, waterstof, warmte, methaan en co2 zijn er veel verschillende mogelijkheden. Om het spel nog realistischer te maken zijn er game-elementen toegevoegd zoals een energiemarkt en meerdere connectiepunten aan land. 

We gebruiken drie levels om de complexiteit in fases te introduceren. Elk level heeft zijn eigen uitdagingen. Met meer dan een miljoen mogelijke scenario’s op level 3, speel je (waarschijnlijk) nooit dezelfde scenario twee keer! 

Workshop informatie

De workshop begint met een korte introductie. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met level 1. Afhankelijk van de groep en de wensen van de opdrachtgever wordt vervolgens level 2 of level 3 met de deelnemers gespeeld. Na afloop daarvan wordt de discussie opgepakt en wordt er gekeken naar de verschillende uitkomsten van de groepen. Door deze plenaire discussie worden de problemen en oplossingen van de andere groepen met elkaar gedeeld en besproken. 

Praktische informatie

  • Hoeveelheid groepen: max. 6
  • Deelnemers per groep: max. 5
  • Totaal aantal deelnemers: max. 30 
  • Duur workshop: 2 uur

Onze prijzen zijn maatwerk. De prijs wordt gebaseerd op: voorbereidingstijd, afstand, groepsgrootte en materiaalkosten.

Levels

Level 1 wordt gebruikt als introductie. Er moet een bepaalde hoeveelheid energie naar een contactpunt worden gebracht. Het maakt niet uit in welke vorm de energie wordt geleverd als er maar rekening wordt gehouden met de factoren en de eindscore boven 0 is. 

De energiesoorten in level 1 zijn: elektriciteit, waterstof en warmte. 

Level 2 krijgt nieuwe elementen toegevoegd. Het doel is om een specifieke hoeveelheid en soort energie naar een contactpunt te brengen, maar er moet rekening worden gehouden met de overtollige productie van co2. Het co2 dat overblijft kan worden opgeslagen of omgezet worden naar methaan. Het is een verdiepingsslag op level 1. 

Level 3 is waar het echte brein kraken begint. Er zijn nu vier contactpunten waar een energievraag vandaan komt. Ieder contactpunt heeft een willekeurige energievraag. Met 16 verschillende energievragen, op 4 verschillende contactpunten, maakt dat de kans zeer klein dat er ooit hetzelfde spel gespeeld wordt. Wat betekent dat er ook scenario’s zijn die met de huidige omstandigheden niet zijn op te lossen. Dat maakt het juist extra realistisch en biedt ruimte voor discussie wat er in de toekomst moet veranderen om deze scenario’s wel mogelijk maken. 

Leeruitkomsten

  • Bewustwording
  • Verhogen van het kennisniveau
  • Inzichten in de (on)mogelijkheden van energieopwek op zee 

Offshore Energy Game online

Interesse in de Offshore Energy Game? Neem contact op met ons op!

New Energy Business School

New Energy Business School is the world’s leading energy business school: your gateway to outstanding education combining solid theoretical grounding with high practical use.

They offer a unique range of programmes that cover all parts of the energy value chain and all aspects of the great energy transition.

Titel van je webpagina