Dr. Ing. Frank Pierie, WeGo Sustainable Groningen

De transitie naar een duurzame samenleving is de belangrijkste en moeilijkste uitdaging waar de mensheid de komende decennia voor staat. Ik wil op zoveel mogelijk vlakken bijdragen, zowel persoonlijk als professioneel.

Mijn gevolgde opleidingen hebben mij zowel praktische kennis van duurzame technologie gegeven door het volgen van beroepsgericht voortgezet onderwijs (LTS) voertuigentechniek, middelbaar beroepsonderwijs (MTS) energietechniek en hoger beroepsonderwijs (B Eng.) werktuigbouwkunde stroming energietechniek. Ook heb ik theoretische kennis verworven op het gebied van energietransitie door het volgen van een Master of Science (MSc.) in energie- en milieukunde, en een promotie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, afgerond in oktober 2018, met als onderwerp het meten en optimaliseren van duurzame energieketens.

Daarnaast ben ik actief in het geven van lezingen en neem ik deel aan verschillende initiatieven om het bewustzijn over hernieuwbaarheid en duurzaamheid in mijn directe omgeving te vergroten. Tijdens mijn promotie heb ik ook de “We-Energy Game” ontwikkeld om bewustwording over de energietransitie te stimuleren. In eerste instantie was dit gericht op studenten, maar later ook daarbuiten. Ik heb persoonlijk meer dan 200 sessies gespeeld met studenten, gemeentes, bedrijven, coöperaties en geïnteresseerden. Verder ben ik actief betrokken bij de Energie Coöperatie Ten Boer (ECTB), waar we een postcoderoosproject hebben gerealiseerd en deelnemen aan een groot zonnepark. Ik draag ook bij aan projecten van Grunneger Power, Energie VanOns, de Groningen Energiekoepel (GrEK) en de Natuur en Milieu Federatie (NMF) Groningen.

Op dit moment werk ik naast WeGo als Senior Onderzoeker en Docent bij de Hanzehogeschool Groningen, waar ik onderzoek doe naar duurzame energiesystemen vanuit technisch, economisch en sociaal perspectief. Daarnaast geef ik les over energie en milieu en energiemodellering. Ook werk ik als onderzoeker en docent bij de Rijksuniversiteit van Groningen, waar ik samen met de Hanzehogeschool onderzoek doe naar lokale duurzame coöperatieve biogasketens. Ik begeleid masterstudenten bij hun scripties en geef les over energiemodellering.

Frank Pierie WeGo Sustainable Groningen

Contact mij

Email: Frank@wegosustainable.nl 

Titel van je webpagina