Consultancy

Wij onderscheiden ons van de meeste adviesbureaus door minder focus te leggen op verslaglegging en meer te focussen op middelen en interactie. Deze middelen noemen wij ‘Tools’ en die verzamelen we in onze Toolkit. Het idee achter onze Toolkit is dat er voor iedere fase, binnen de energietransitie, een gepaste tool is om aan te bieden. Als voorbeeld: één van de fases is bewustwording. Onder bewustwording wordt er vaak gekeken naar kennisdeling, draagvlakcreatie en het betrekken van belangrijke stakeholders. Voor deze situatie bieden wij verschillende serious games aan, onze We-Energy Games. Bij andere fases ontwikkelen we weer nieuwe diensten/producten die hierbij aansluiten. En zo gaan we verder totdat de Toolkit vol is en we Nederland van A tot DuurZaam kunnen helpen. 

Serious Game ontwikkelen

Wij kunnen helpen bij het ontwikkelen van energiespellen op maat. Met verschillende partijen zijn we in zee gegaan om voor hun nieuwe Serious games te ontwikkelen. Momenteel hebben we twee games ontwikkeld en is er een derde serious game in ontwikkeling.

Hoe werkt het ontwikkelen van een serious game?
Zoals bij elk project ligt dat aan een aantal factoren. Over het algemeen rekenen we een halfjaar tot een jaar ontwikkelingstijd. De opdracht moet verkend worden, gebrainstormd over de werking en leeruitkomsten van de game, ontwerpen van prototypes, testen met stakeholders en het ontwikkelen van de games. Het is een intensief traject waarbij we kwaliteit boven kwantiteit stellen. Al onze games worden op onderzoek gebaseerd en onze ideeën getest bij professionals uit ons netwerk.

Gesprekspartner

Met ruim 400 workshops aan ervaring binnen onze organisatie hebben we verschillende meningen en ervaringen gehoord van een divers aantal stakeholders. Maak gebruik van onze expertise en nodig ons uit als gesprekspartner binnen jullie energie-initiatieven. We kunnen presentaties geven of meedenken aan een oplossing voor de problematiek.